Gravid

Beroende på var i graviditeten du befinner dig kan du behöva ha ett läkarintyg med dig på resan. Följande regler gäller när du flyger med TUI fly.

Vecka 0–28
Det finns inga särskilda begränsningar. Observera att även hemresan behöver vara inom denna period.

Flygbolaget TUI fly kräver att du har med dig ett läkarintyg för alla flygningar efter 28:e graviditetsveckan.

Vecka 29–36
Mellan v 29 och v 36 får en passagerare gravid med ett barn resa med oss/TUI fly om medicinska intyget tillåter det.

Vecka 37–40
På grund av säkerhetsskäl får en passagerare gravid med ett barn inte resa med oss/TUI fly.

Tvillingar eller fler:
Mellan v 29 och v 32 får en passagerare som är gravid med 2 barn eller fler resa med oss/TUI fly om det medicinska intyget tillåter det. På grund av säkerhetsskäl får man inte resa med oss/TUI fly efter v 33 om man är gravid med 2 barn eller fler. Om du väntar tvillingar behöver din hemresa vara senast under vecka 32.

Intyg
Vänligen notera att läkarintyget ska vara max 14 dagar gammalt och skrivet på engelska.

Intyget behöver innehålla namn och telefonnumret till läkaren/ansvarig barnmorska, beräknat förlossningsdatum, om det är en enbarns- eller flerbarnsgraviditet och intyga att du är frisk nog att flyga.

Var beredd på att behöva visa upp intyget vid ombordstigning för incheckningspersonalen samt kabinpersonalen.

Observera att detta är TUI fly egna regler. Utöver detta har varje enskilt land sina egna regler. Du bör därför söka information hos landets ambassad samt hos ditt försäkringsbolag om vad som gäller för din semesterresa.

Till exempel vid resor till Turkiet måste du efter 28:e veckan ha med dig ett läkarintyg på engelska. Allmänna försäkringsvillkor omfattar ofta bara perioden till och med vecka 28, så hör med ditt försäkringsbolag före avresa.