top
  
transp
transp
GRAVIDITET


Beroende på var i graviditeten du befinner dig kan du behöva ha ett läkarintyg med dig på resan. Vi som flygbolag kräver att du har med dig ett läkarintyg för alla flygningar efter 28:e graviditetsveckan. Vi tillåter inte att du flyger med oss de sista fyra veckorna.

Om du inte har något läkarintyg kan vi kräva en undersökning av dig på resmålet. Du får själv stå för kostnaden om undersökningen är avgiftsbelagd.

Till och med den 36:e graviditetsveckan går det bra att resa på flygningar inom EU. För flygresor som är 8 timmar eller mer får du flyga till och med den 34:e graviditetsveckan. Observera att även hemresan skall vara inom denna period. Om tvillingar väntas gäller hemresa inom vecka 32.

Observera att detta är våra egna regler. Utöver detta har varje enskilt land sina egna regler. Du bör därför söka information hos landets ambassad samt ditt försäkringsbolag om vad som gäller på ditt semesterresmål. Vid reser till till exempelvis Turkiet måste du efter 28:e veckan ha med dig ett läkarintyg på engelska. Allmänna försäkringsvillkor omfattar ofta bara perioden till och med vecka 28, så hör med ditt försäkringsbolag före avresa.
transptrans
Till TUI.se Vanliga frågor Arbeta hos oss Om företaget Kontakta oss
logga  

© Copyright TUIfly Nordic 2019 power by Ezy